Voorbereidingen

Logica numero uno, maar toch…zorg dat je schoon van huis gaat! Douchen, deo, eventueel (spaarzaam!) een lekker luchtje en schone kleren. Tanden poetsen (spoelen met mondwater) kauwgum of pepermuntjes mee voor tussendoor (niet tijdens het dansen uiteraard). Denken aan wat je vooraf eet is ook prettig en als het even kan zo min mogelijk drank- of rooklucht om je heen. Je staat ten slotte letterlijk oog-in-oog, lijf-aan-lijf, neus-aan-neus met je danspartner. Let tijdens de avond ook op eventuele geurtjes, neem bijvoorbeeld een handdoekje mee of fris je af en toe op, op het toilet.

Over kleding doet niemand moeilijk, draag waar jij je comfortabel in voelt en waar je je lekker in beweegt. Maar het is natuurlijk wel leuk om verschil te maken tussen het dansen tijdens een les, een practica, een salon of een sjiek feest. Zo kun je met je mooiste kleren bijvoorbeeld je respect tonen aan de organisatoren en artiesten van een groter evenement. En als je veel zweet of een lange avond tegemoet gaat, neem dan een reserve top, shirt of overhemd mee.
Let er wel op dat je kleren of accessoires geen gevaar vormen voor (de kleren van) je danspartner.

Waar wellicht meer op gelet wordt zijn je schoenen. Allereerst dat je schoenen aan hebt, want dansen op sokken mag dan hip lijken, het beperkt je danspartner omdat hij of zij bang zal zijn je pijn te doen. En dansschoenen zijn er niet voor niets, ze zijn licht, slank van vorm, geen grote randen, zware hakken of puntneuzen waarmee je een ander makkelijk raakt. En ook geen piepende of strepende zolen. Nu hoef je niet meteen echte dansschoenen te dragen, maar hou wel rekening met het effect van jouw schoenen op vloeren en de anderen.

Soms worden vloeren bepoederd met talk (als de vloer te stroef is) of juist met paraffine (bij een te gladde vloer) maar ga nooit zelf met dit soort tactieken aan de slag. Als er iets is met de vloer en je zou het fijn vinden als er iets gestrooid wordt ga dan naar de organisator. Strooi ook niet zomaar zelf in ergens in een hoekje, je neemt het poeder mee over de hele vloer. Bedenk dat niet iedereen de vloer op dezelfde manier ervaart als jij en ook mag er soms niet gestrooid worden in verband met het beschadigen van de vloer of regels van eventuele verhuurders. Slimmer is het om twee paar schoenen mee te nemen, zodat je op de ergste uitersten voorbereid bent. (Voor meer informatie over dansschoenen KIJK HIER)