Salons met ons

Tangolessen zijn leerzaam en leuk, maar tango gaat natuurlijk om het dansen op zich! En ook om een stap verder te komen moet je flink wat kilometers maken op de dansvloer. Een tangosalon is een dansavond waarop voornamelijk Argentijnse Tango in al zijn facetten gedanst wordt (met soms een heel enkele keer een uitstapje naar bijvoorbeeld swing, salsa, chacarera). In Buenos Aires en in de meeste andere buitenlanden wordt zo’n avond een “Milonga” genoemd.

onze salons:

Zaterdag 28 mei Tango LZPD*:
19:45-20:45 Workshop** Tangovals
20:45-24:00 Salon met DJ Muzaffer en/of Biki

Vrijdag 10 juni Geertekerk*:
20:00-01:00 GROOT FEEST (entree € 25,-)
Salon met livemuziek van BANDONEGRO en DJ Age Akkerman
Tangokleding van Jelena-D en een kleine schoenen-stand van Tangolera
Info/reserveren, mail ons!

 

BANDONEGRO (hun website) is een spetterend tangokwartet bestaande uit 4 getalenteerde jonge muzikanten uit Polen met een hele berg energie die de ene na de andere dansbare tanda voor ons zullen spelen. Ze vinden het heerlijk om voor dansers te spelen en hebben zich door tango DJ’s laten informeren om nog beter in te kunnen spelen op de wensen van die dansers. Niet verwonderlijk dat ze heel geliefd zijn en veel gevraagd worden op menig groot feest of festival door heel Europa. In Nederland gaat dit hun tweede live optreden zijn.
Wij vinden in dit kwartet een heel fijne vervanging van Orquesta Romantica Milonguera. Ze zijn misschien met minder muzikanten dan Romantica, maar met zeker zoveel power.

 

AGE AKKERMAN: Als gepassioneerd pianist bracht tango dansen me er onvermijdelijk toe om diep in de tangomuziek te duiken. Mijn streven is om met muziek ons te verbinden met ons gevoel en met elkaar. Ik leid je door het hele spectrum van emoties met een betrouwbare stroom tango’s. Ik zoek naar de beste geluidkwaliteit en breng tango’s terug naar hun oorspronkelijke tempo en toonhoogte. Ik ben DJ op internationale tango-evenementen en vaste DJ bij verschillende milonga’s in Nederland.

 

Voor geïnteresseerden het niet zo romantische “ROMANTICA-verhaal”:
Romantica heeft in het voorjaar van 2020 hun hele tour door Europa moeten afzeggen. Dat heeft ze bergen met geld gekost omdat er al veel op voorhand geregeld was, maar vooral omdat de vliegtuigmaatschappij waarmee zij naar Europa zouden komen failliet ging en zij hun tickets van Buenos Aires naar Europa nooit terugbetaald hebben gekregen. Destijds nog 10 koppig is dat een enorm verlies geweest. Ondanks onze crowdfunding (waar ze heel blij mee waren) is dat gat nooit helemaal gedicht. Vandaar dat ze nu ook wat huiverig waren om meteen al een nieuwe tour te gaan doen. In februari van dit jaar werden ze benaderd door tango-organisatoren uit Portugal, zij wilden ze per se in juni op hun festival hebben staan en zij beloofden de tocht van BsAs naar Europa en terug te betalen voor de hele band. In samenspraak met Portugal hebben ze toen toch een tour georganiseerd.
En toen werd het begin mei en vanuit het niets ontving Tomás (van Romantica) een kort tekstberichtje “Optreden in Portugal gaat niet door, we kunnen de tickets niet betalen”. Daar sta je dan. En nu? Ze hebben alle andere organisaties waar ze zouden spelen benaderd (ons dus ook), iedereen wilde meehelpen en meer betalen. Maar helaas, de tickets zijn inmiddels zo duur dat het onmogelijk bleek om ze over te laten komen op een manier dat ze er wellicht ook nog wat aan over zouden houden. En met in ons achterhoofd dat ze al flink verlies geleden hebben toen, wilde geen organisator hen laten komen onder de voorwaarde dat ze slechts kiet zouden spelen.
Echt heel tragisch, vooral voor Romantica. Niemand heeft ook eerder van een situatie als deze gehoord. Maar wij houden hoop en we weten zeker dat ze eens, toch nog eerder dan we durven dromen, hier in Utrecht de sterren van de hemel zullen spelen en wij allemaal dubbel en dwars gaan genieten van deze bijzondere band.

* Tango LZPD = Salons in onze studio (Catharijnesteeg 6, Utrecht):
Prijs per persoon: workshop € 12,-, salon € 5,-, workshop & salon samen € 14,-.
Met DJ Muzaffer of Biki.
** In de workshop zijn alle niveaus welkom maar de workshop is niet bedoeld voor mensen die willen starten met de Argentijnse Tango. We verwachten dat je een redelijke basis van de tango in huis hebt of stalen zenuwen en een boel energie. Voor de workshop van te voren aanmelden via mail.

* Geertekerk = Wij in de Geertekerk (Geertekerkhof 23, Utrecht):