Enkele dansparen uitgelicht

Tango dansparen van toen en nu die je beslist een keer gezien moet hebben wat ons betreft.

Antonio Todaro
De maestro van vele maestros.

Pepito Avellaneda en Susuki
Samen met Antonio één van de allereerste reizende tangueros. In tegenstelling tot Antonio was Pepito een echte salondanser.

Van de oude garde is het ook leuk om te kijken naar:
Juan Carlos Copes en Maria Nieves
Gloria y Eduardo Aquimbau

Gustavo Naveira & Giselle Anne
Gustavo stond aan de wieg van de modernisering van de tango, hij analyseerde de dans en wist zo een systeem te ontdekken binnen het enorme pakket aan bewegingen en figuren. Samen met Fabián Salas zijn zij de grondleggers van de moderne tango. Van hen komen bijvoorbeeld de termen: kruis voor, kruis achter, open en gekruist- en parallelsysteem.

Claudia en Esteban
Eén van de eerste jonge dansparen die de wereld rondreisden om hun tango te showen en te onderwijzen. Een echt modern paar dat altijd op zoek bleef naar vernieuwing zonder de traditie te ondermijnen.

Julio en Corina (Julio † 15-11-2019)
Helaas inmiddels niet meer samen, maar wel een heel bijzonder paar. Zeker de moeite waard om eens door hun video’s te bladeren. Julio is vooral beroemd vanwege zijn enorm zwierige walsen en zijn muzikaliteit.

Tete (Pedro Rusconi) 09-01-1936 – 07-01-2010
Onze tangopapa. De man voor wiens dans een nieuwe naam bedacht moest worden: De milonguero-stijl. Zelf vond hij het maar onzin “ik dans tango de salon, de tango van de salon!” Maar toen wij in 1995 workshops met hem en toen nog Maria organiseerden, moest er een onderscheid gemaakt worden tussen de tango die wij al “tango de salon” noemden en zijn tango. Een tango waarbij het paar slechts één as heeft. De omarming en creativiteit van Tete en de eigenwijze manier waarop Maria zich vol in zijn armen vleide toen zij rond 1989 voor het eerst samen dansten leidden tot een stijl die Tete zou blijven dansen tot zijn dood en die in Europa (door ons) “milonguero-stijl” werd gedoopt.

Chicho en Juana
Mister rhythm en een wervelende fee. Super muzikaal, heel eigen. Chicho heeft ook heel veel bijgedragen aan de huidige “moderne” vorm van tango. Heerlijk om naar te kijken en van te leren.