DIGIMOB 2020

We hebben een hele echte DIGIMOB uitgedacht!

Al meteen in de eerste week dat we niet meer mochten werken bedacht ik dat het leuk zou zijn om een flashmob in elkaar te zetten die we dan konden gaan dansen op het Domplein hier in Utrecht zodra we weer zouden mogen dansen. Omdat dat nog wel even gaat duren wil ik die flashmob graag digitaal gaan uitvoeren. Hoe en wat precies staat allemaal op deze pagina.
Kijk rustig verder en als je mee gaat doen laat het me weten via Digimob mail

groetjes van mij, Birkit

 

updateplanchoreoopbouwdeel Adeel Bdownload

 

>> 0 <<

update:

29-05-2020:

We hebben een eerste filmpje! 17 Dansers hebben enthousiast meegedaan en ingestuurd en daar is een heus eerste Digimob filmpje uit voortgekomen. Reuze trots zijn we op alle dansers en hun enthousiasme en zeker zijn we trots op het resultaat:

(de link los: https://youtu.be/X0hXJrApwdk)

Het smaakt naar meer en niet alleen voor ons. Sommige dansers die nu meegedaan hebben willen meer en andere dansers die er pas sinds kort van gehoord hebben willen ook. Dus gaan we voor een tweede ronde. We hebben een “B” gemaakt! En als je niet helemaal begrijpt wat we daarmee bedoelen lees dan het hele plan eens rustig door. Daar staat alles in uitgelegd.

Voor deze tweede ronde zou ik willen vragen om, als je meedoet en je gaat jezelf filmen nog even goed naar deze tips te kijken:

  1. Probeer als het lukt overdag te filmen in verband met het licht en liefst niet met een raam of andere felle lichtbron in de achtergrond. Buiten filmen is natuurlijk ook leuk, maar danst niet altijd even lekker.
  2. Kijk of je jezelf of jullie samen zoveel mogelijk beeldvullend in beeld kunt krijgen. Het mooist is natuurlijk als je iemand hebt die jullie kan filmen, maar een goed zwaar boek en een steen daar klem je je telefoon ook makkelijk tussen.
  3. Probeer met een zo hoog mogelijke resolutie te filmen en liefst niet in een bijzonder bestand, gewoon met je telefoon is meestal perfect.
  4. Het geluid moet voor mij wel goed hoorbaar zijn, maar ik ga de originele muziek eroverheen zetten. Dus het is niet erg als je af en toe wat zegt of we horen je voeten schuifelen of zo 😉

En het allerbelangrijkst: Maak lol!

 

05-05-2020:

We hebben een eerste deadline! Die leggen we op vrijdag 15 mei. Stuur me wat je dan hebt en ik zoek het best gelukte fragment eruit uiteraard!
Ik maak dan een eerste filmpje en zet dat op de site en op facebook. We hopen op die manier ook nog meer mensen lekker te maken mee te doen. We kunnen dan een tweede ronde starten. Voor liefhebbers die dan weer mee willen doen zijn dan twee opties. Of je leert een nieuw stuk (we komen dan met een B en een C erbij) of je wilt nog een keer met de A meedoen maar dan wel met een nieuwe opname 😉

Verder hebben we nu ook een filmpje voor de leiders waarbij we Muzaffer van achter gefilmd hebben, daar hadden we niet aan gedacht, excuus. Dat zullen we er bij een volgende keer meteen bijdoen uiteraard!

Voor nu, tot snel 😊

>> 1 <<

het plan

We hebben een choreografie gemaakt op het nummer “Felino” van Electrocutango. Je vindt het nummer onder andere hier: https://youtu.be/S4Kl_POUTnw maar het is zeker ook op Spotify of iTunes te vinden. In de onderstaande teksten en filmpjes wordt de choreografie uitgelegd en bij voldoende belangstelling ook nog verder uitgebouwd.

Voor wie?:
Je kunt alleen meedoen, of met je hond, kat of ander huisdier, niet dansende (on)willige partner, bezemsteel, stoel, knuffelbeer, net wat je wilt. Of misschien heb je thuis een tangodansende partner tot je beschikking die ook wil meedoen. Alles kan.

Wat vragen we van jou?:
Je leert de choreografie via de filmpjes en onderstaande info. Als je vragen hebt kun je me altijd mailen en maken we aanvullende filmpjes als dat nodig is.
Als je de choreo eenmaal onder de knie hebt maak je een filmpje van jou/jullie waarop je de choreo helemaal uitdanst. Mochten er kleine foutjes inzitten, geen zorgen!
Trek iets leuks, geks, speciaals, of juist heel normaals aan, film waar je wilt, binnen, buiten maakt niet uit. Geluidskwaliteit hoeft helemaal niet goed te zijn, als ik de muziek maar wel kan horen. Beeld moet wel goed zijn, liefst beetje hoge resolutie. Kies zelf of je in de breedte of in de lengte wilt filmen. Ik kan van alles mixen.
Vervolgens stuur je mij je video via https://wetransfer.com/

Wat doen we er vervolgens mee?:
Wij gaan een compilatie maken van allerlei stukjes uit de video’s die ik ga krijgen en we maken er zo één mooie videoclip van die plaatsen we op Youtube en uiteraard op onze website en facebook.

Maar dat is nog niet alles!!!:
Het is de bedoeling dat we straks, als we weer mogen, met zoveel mogelijk van de tangueras/os die meegedaan hebben met de video, deze Digimob weer terug omzetten in een flashmob! Dan gaan we een keer de hele choreografie met elkaar dansen, buiten op het Domplein hier in Utrecht. Daar kijken we al naar uit.
Hoe en wanneer is nog niet te overzien, dus dat gaan we op een veel later tijdstip plannen.

Voor nu: trainen, filmen en vooral lol maken!!!

>> 2 <<

De choreografie:

Het nummer is verdeeld in blokken waarin steeds 4 zinnen van 8 tellen zitten. Voor al die blokken hebben we 3 gechoreografeerde stukken bedacht, A, B en C.
Je kunt zo zelf kiezen of je alleen A wil dansen, of A + B, of A + B + C. Naarmate je meer meedoet wordt het wel moeilijker. Bedenk dat het geen wedstrijdje is en dat het juist leuk is als niet iedereen alles “kan”. Het A-tje op zich is al een leuke uitdaging, vandaar dat we alleen die nog maar gefilmd hebben.

Allereerst een schema waarin je het hele nummer terug kunt vinden. Met een beetje wat er in de muziek gebeurt en wie wat danst op dat moment (A, B of C):

Uitleg bij het schema:

Tijd = waar zit je in het nummer, ervan uitgaande dat het nummer op 0:00 is gestart.

Zin = zinnen van de muziek = zinnen van de dans. Ook handig voor als je bijvoorbeeld ergens tegenaan loopt en je wilt me er iets over vragen. Bijvoorbeeld de overgang van 16 naar 17 is misschien moeilijk te horen. Wil je daar bijvoorbeeld iets over weten, dan kun je mij dus mailen en op die manier aangeven wat je vraag is.

Telling = ziet er misschien een beetje raar uit, maar is voor mij altijd een houvast voor de muziek. Bij het maken van choreografieën voor anderen (of voor groepen of zo) print ik meestal zo’n overzicht uit en schrijf ik erin. Ik geef dan bijvoorbeeld aan hoe de muziek gaat, rond of staccato, hard of zacht, opbouwend of afbouwend etc. Maar ook sferen of emoties zet ik erin. Dat samen met een soort van verhaaltje dat ik in de muziek hoor (vraag me niet waar ik dat dan in hoor of vandaan haal…) gebruik ik dan als handleiding voor een choreografie. Maar ik zeg wel eerlijk dat we dit nummer vooral gekozen hebben omdat het een goeie doorgaande beat heeft en een makkelijk patroon. Want we hopen ontzettend dat er heel veel mensen mee gaan doen en dan moet het niet ál te moeilijk worden. Al besef ik me nu al dat we niet simpel van start zijn gegaan 😉

A of A/B of A/B/C = wie danst wat. Al naar gelang hoe moeilijk je wilt of kunt kun je meer of minder passen van de choreografie leren. Iedereen danst in ieder geval A. Mocht je meer willen/kunnen dan kun je ervoor kiezen om B erbij te pakken. En mocht je daar ook nog niet genoeg aan hebben, dan kun je C er dus ook bij pakken. Als je gekozen hebt voor een format dan volg je de volgorde zoals die in dit schema is aangegeven.
Op het moment dat ik dit typ hebben we B en C nog niet gefilmd, het klopt dus dat je die nog niet kunt vinden. Ik wil graag eerst een beetje inzicht krijgen in hoe dit ontvangen gaat worden. Laat dus vooral weten of het allemaal lukt!

Bijzonderheden = in het kort wat opvalt in de muziek of wat hier juist extra van belang is voor de dans.

De kleuren helpen om de blokken te scheiden. In de kolom van de tijd staan ook de nummers van de blokken aangegeven.

>> 3 <<

Opbouw choreografie:

Voor iedereen:
We hebben 7 blokken in het nummer. Het eerste blok is voor iedereen een ronde A, alleen we starten niet op de eerste tel (dat is niet te doen met dit nummer) maar we starten op tel 3 met de zijpas (links zijwaarts voor de leiders en rechts zijwaarts voor de volgers.

Als je alleen A danst:
Blok 1) eerste keer A begint op tel 3, verder hele ronde A afmaken
Blok 2) een hele ronde A
Blok 3) een hele ronde A
Blok 4) de eerste twee zinnen van een ronde A en twee zinnen improvisatie: slow motion!!!
Blok 5) een hele ronde A
Blok 6 & 7) een hele ronde A alleen blok 6 bestaat maar uit 3 zinnen, toch dans je de ronde A helemaal uit. Dat betekent dat je de laatste regel van deze ronde A op de eerste muzikale zin van blok 7 danst. Vervolgens dans je in blok 7 nog de 3 eerste regels van ronde A.
FIN) Laatste noot: zelf een eindpose/freeze bedenken

Als je A & B danst:
Blok 1) eerste keer A begint op tel 3, verder hele ronde A afmaken
Blok 2) een hele ronde B
Blok 3) een hele ronde B
Blok 4) de eerste twee zinnen van een ronde A en twee zinnen improvisatie: slow motion!!!
Blok 5) een hele ronde B
Blok 6 & 7) een hele ronde B alleen blok 6 bestaat maar uit 3 zinnen, toch dans je de ronde B helemaal uit. Dat betekent dat je de laatste regel van deze ronde B op de eerste muzikale zin van blok 7 danst. Vervolgens dans je in blok 7 nog de 3 eerste regels van ronde A.
FIN) Laatste noot: zelf een eindpose/freeze bedenken

Als je A & B & C danst:
Blok 1) eerste keer A begint op tel 3, verder hele ronde A afmaken
Blok 2) een hele ronde B
Blok 3) een hele ronde C
Blok 4) de eerste twee zinnen van een ronde A en twee zinnen improvisatie: slow motion!!!
Blok 5) een hele ronde B
Blok 6 & 7) een hele ronde C alleen blok 6 bestaat maar uit 3 zinnen, toch dans je de ronde C helemaal uit. Dat betekent dat je de laatste regel van deze ronde C op de eerste muzikale zin van blok 7 danst. Vervolgens dans je in blok 7 nog de 3 eerste regels van ronde A.
FIN) Laatste noot: zelf een eindpose/freeze bedenken

>> 4 <<

Choreografie in woord en beeld:

Uiteraard hierbij de nodige filmpjes:

Choreo deel A:
Volgers solo, 1 keer een ronde A uitgeteld: https://youtu.be/5iGM_t-rhyE
Leiders solo, 1 keer een ronde A uitgeteld: https://youtu.be/U8aSnrHxkS8
Leiders solo, 1 keer een ronde A uitgeteld van achter bezien: https://youtu.be/EPQsMQ4Uin4
Volgers/leiders solo, hele nummer: https://youtu.be/UP_B7p6bHj8
Dansparen hele nummer: https://youtu.be/lN-ZQxF3bTY

Voor wie graag tekst krijgt bij de bewegingen de volgende schema’s:

Choreo deel B:
Volgers solo (rug), 1 keer een ronde B geteld: https://youtu.be/hyIxjdym7SY
Volgers solo, 1 keer een ronde B met uitleg: https://youtu.be/hSIyKMkR8to
Leiders solo (rug), 1 keer een ronde B geteld, slowmotion: https://youtu.be/QvurOEInSw0
Leiders solo, 1 keer een ronde B met uitleg: https://youtu.be/KyxFAk-CtkU
Dansparen, ronde B geteld, van twee kanten bezien: https://youtu.be/gleqwWgpRTM
Dansparen, ronde B uitgelegd, van twee kanten bezien: https://youtu.be/GbHdOTZK8M4
Dansparen hele nummer: https://youtu.be/KimP0ySJ79o

Voor wie graag tekst krijgt bij de bewegingen de volgende schema’s:

>> 5 <<

Download:

alle info in printbare pdf: Schema choreo