#Dansinactie!

Donderdag 29 april 17:15 uur, overal in Nederland!

Donderdag 29 april is het zover, dan gaan we allemaal de straat op om aandacht te vragen voor de danssector!
We willen gezien worden en bovenal willen we overleven.

HOE?
Met diverse FLASHMOBS in UTRECHT:
We dansen kort maar krachtig allemaal tegelijk (om 17:15 uur) in onze mooie stad. Ieder in eigen stijl, maar hopelijk allemaal op hetzelfde nummer dat iedereen weer voor zich uit een radio (met bv een boxje aan je mobiel) laat komen. Het is nog even niet zeker of dat Radio M of Radio 1 gaat worden, maar dat maken we uiteraard direct hier bekend zodra daar zekerheid over is!

 

WAAR?
1) BUITEN Voor je deur, voor je werk, in de tuin, op je balkon, waar je maar bent op dat moment.
2) DOMPLEIN: We hopen dat er flink wat mensen richting Domplein komen, maar let wel op, niet aansluiten als het er al druk uitziet! En hou je aan de regels ajb.
3) ANDERE PARKEN EN PLEINEN altijd goed om op plekken te dansen waar je met wat meer dansers kunt zijn en toch genoeg ruimte hebt.
Waar je ook danst: FILM JEZELF IN ACTIE en plaats je filmpje met #dansinactie op social media.

 

WAAROM?
De danssector is een vergeten sector. Zelfs de overheid weet niet of we nu onder cultuur of onder sport horen en na iedere persconferentie moeten wij wachten op een “vertaling” van de maatregelen om te begrijpen wat nu op ons slaat en wat niet.
Dansscholen hebben het heel erg zwaar en doen alles wat ze kunnen om deze crisis te overleven. De huidige steun is lang niet toereikend en de overheid zal echt met meer over de brug moeten komen om ons te laten overleven. Want áls we straks weer open mogen, dan moeten we wel nog studio’s en zalen hebben om te kunnen openen!

 

We dansen niet omdat we tegen iets zijn (de maatregelen of wat dan ook), maar VOOR erkenning dat we bestaan, belangrijk zijn (dansen is gezond voor lichaam en geest) en dat we een sector zijn om rekening mee te houden en om te behouden!

 

LET OP:
Om onze boodschap goed over te laten komen willen we iedereen het volgende vragen:
– Houd je aan de geldende corona maatregelen!
– Kom niet te vroeg op locaties waar gezamenlijk iets gedaan wordt en ga direct na de actie weer weg
– Als je ergens komt waar het erg druk is, kies er dan voor om op een andere plek te dansen

Tot snel, tot tango 😊
Groetjes, Muzaffer en Birkit
🌹🌹